Dekorativni oblog za orhideju

420,00 din.

Dekorativna saksija za orhideje
Šifra Prečnik Visina
71 13 cm 17 cm
Cena dostave: Zavisi od težine paketa.
Šifra proizvoda: 71 Kategorije: , Oznaka:

Opis

Dekorativni oblog za orhideju

Dekorativni oblog za orhideju izrađen je od keramike.

Napomena: Saksija nema zubić pri dnu na koji se nasloni saksija za orhideju, tako da se voda ne može ocediti u oblog.

  1. Preporučuje se da se prilikom zalivanja orhideja dobro ocedi pa onda vrati u dekorativni oblog.
  2. Može se postaviti na dno komadić stiropora( malo manji od dna providne saksije) na taj način se višak vode može ocediti u oblog bez kontakta sa korenom orhideje.

Dostupna je u 5 boja: bela, zelena, tamno ljubičasta, svetlo ljubičasta i baby pink. Saksija je vodootporna i namenjena je za uređenje enterijera.

Nega orhideja

Orhideje spadaju u vrlo otporne biljke iako nije retkost da se neki od nas ne bi složili. Neretko, pomislimo da kada otpadnu cvetovi da je naša orhideja umrla što zapravo uopšte nije tačno.

Prirodno je da orhideja ima periode u godini kada je bez cveta, ali ukoliko su listovi zeleni i zdravi, nema razloga za brigu.

  1. Vrlo bitno je da odaberemo pravo mesto za orhideju. Ona voli svetlo mesto, ali da nije izložena jakom suncu. Dobro mesto je na prozoru gde je sunce u jutarnjim časovima.
  2. Orhideja nije zahtevna za zalivanje, može se zalivati svakih 10ak dana, bilo potapanjem u vodu ili uobičajenim zalivanjem, a da višak vode može lepo da se ocedi.
  3. Prihrana je uvek poželjna
  4. Kada se cvet osuši, granu koja je cvetala, ukoliko se skroz osušila iseći do dna ili ukoliko se delimično osušila iseci suvi deo
  5. Ne morate je često presađivati jer voli da je u zgusnutom, kada je presađujete koristi se specijalna zemlja za orhideje nalik kori drveta
  6. Podsticaj za cvetanje orhideja dobija kada temperatura počne da varira od 6-7 stepeni, zato je dobro izneti je na par dana na neko hladnije mesto ili kada stoji kod prozora koji nije izložen direktno radijatoru.

Dobar trik, a ne deluje veštački, u peridou kada je orhideja bez cveta možete staviti veštačke grane orhideje, a prirodni listovi će uticati na celokupan izgled i delovaće kao da je cvet pravi.

Deklaracija

KERAMIČKA SAKSIJA
Uvoznik:PLANTUS d.o.o.
Đurđa Boškovića 57,Bgd
Proizvođač: Polnix ,Zemlja porekla: Poljska

Dodatna informacija

Dostupne boje

Baby roza 058, Bela 015, Ljubičasta 018, Roza 017, Zelena 016