909 Saksija za orhideje

410,00 din.

Dekorativna saksija za orhideje
Šifra Prečnik Visina
9091317 13 cm 17 cm
 
Cena dostave: Zavisi od težine paketa.

Opis

909 Dekorativna keramička saksija za orhideje

909 Dekorativna keramička saksija za orhideje ima poseban rezervoar za vodu koji omogućava pravilno hidriranje biljke. Dostupna je u raznim bojama visokog sjaja. Saksija je vodootporna i namenjena je za uređenje enterijera. Preko 10 boja olakšaće Vam uklapanje saksije bilo uz cvet orhideje ili uz enterijer.

Nega orhideja

Orhideje spadaju u vrlo otporne biljke iako nije retkost da se neki od nas ne bi složili. Neretko, pomislimo da kada otpadnu cvetovi da je naša orhideja umrla što zapravo uopšte nije tačno.

Prirodno je da orhideja ima periode u godini kada je bez cveta, ali ukoliko su listovi zeleni i zdravi, nema razloga za brigu.

  1. Vrlo bitno je da odaberemo pravo mesto za orhideju. Ona voli svetlo mesto, ali da nije izložena jakom suncu. Dobro mesto je na prozoru gde je sunce u jutarnjim časovima.
  2. Orhideja nije zahtevna za zalivanje, može se zalivati svakih 10ak dana, bilo potapanjem u vodu ili uobičajenim zalivanjem, a da višak vode može lepo da se ocedi.
  3. Prihrana je uvek poželjna
  4. Kada se cvet osuši, granu koja je cvetala, ukoliko se skroz osušila iseći do dna ili ukoliko se delimično osušila iseci suvi deo
  5. Ne morate je često presađivati jer voli da je u zgusnutom, kada je presađujete koristi se specijalna zemlja za orhideje nalik kori drveta
  6. Podsticaj za cvetanje orhideja dobija kada temperatura počne da varira od 6-7 stepeni, zato je dobro izneti je na par dana na neko hladnije mesto ili kada stoji kod prozora koji nije izložen direktno radijatoru.

Dobar trik, a ne deluje veštački, u peridou kada je orhideja bez cveta možete staviti veštačke grane orhideje, a prirodni listovi će uticati na celokupan izgled i delovaće kao da je cvet pravi.

Deklaracija

KERAMIČKA SAKSIJA
Uvoznik:PLANTUS d.o.o.
Đurđa Boškovića 57,Bgd
Proizvođač: Horter GmbH ,Zemlja porekla: Nemačka

Dodatna informacija

Dostupne boje

Baby roza sjaj 321, Bela sjaj 100, crna sjaj 200, Lavanda sjaj 332, Mermer sjaj 397, Roze sjaj 317, Ružičasta sjaj 351, Srebrna 203, Svetlo zelena sjaj 525, Svetlo žuta sjaj 407, Trešnja sjaj 304, Vanila 417, Zlatna sjaj 421, žuta sjaj 400

Možda će vam se svideti …